Yangın durumunda 120 dakikaya kadar dayanıklı kalmalarını sağlayıcı yangın merdivenleri yanmaz malzemeden yapım edilmektedir. Yangın merdivenlerinin duman ve yangını öteki alanlardan en az 90 dakika ayrı tutacak şekilde tasarlanması zorunludur. Bir binada gerekli olan yangın merdiveni skorsı kritik bir faktördür.
15 katlı bir apartmanın yangın kapılarının yoklama edilerek tamiratlarının mimarilması açılmayanlar yada hidrolikleri sakim olanlar bulunan ve pimapen meydana getirilen bapnın değmeseletirilmesi gerekmektedir.
Yangın bapları, yangınla savaşım ekiplerinin karışma etmesine ve yangının denetleme şeşna allıkınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların güvenli bir şekilde boşaltma edilmesine olanak teşhisr.
Göksu Kapı üretim alanlarında kompetan ekibimiz tarafından belirlenen mimaridaki Yangın Bapları en yüksek kalite ve en yaraşır eder politikamıza onat olacak şekilde üretilir.
Yangın Bapsı Kesinlikle Olmalı? Yangın Kapısı kullanılacağı binanın boyutlarına demetlı olmakla yanında oldukça geniş üretilir. İnsanların panik anında çabucak tahliye olmasını sağlayan bu perese emanet kaybı olmaması kucakin önemlidir.
Bu makalede, yangın merdiveni baplarının nite olması gerektiği, işlemlevleri ve emniyet standartları karşı teferruatlı bilgileri bulabilirsiniz.
Yangın Kapısının üzerinde panik bar adı verilen bir kilit sistemi bulunur. ürkü bar ivedi vaziyet simultane bapnın olası olan en az dem kaybı ile açılmasını sağlayıcı kapı koludur.
Yangın kapısı seçer uyanıklık edilmesi müstelzim bazı faktörler vardır. Yangın kapkaloriın malzemesi ve kalitesi, bapnın dayanıklılığı ve yangın geciktirici özellikleri, bapnın boyutu ve tasarımı, ve yangın kapkaloriın kurulumu gibi faktörler dikkate hileınmalıdır.
Yapı dışı yangın merdivenleri, çoğunlukla binanın dış cephesine yerleştirilir. Dayanıklı malzemelerden yapılan bu merdivenler, yangına karşı dayanıklılığı ve emniyetliği temin etmek karınin titizlikle tasarlanır.
Bu kapılar, yangın esnasında insanoğluın emniyetli bir şekilde binayı ayrılma etmelerine yardımcı geçmek amacıyla tasarlanmıştır.
Yangın Bölgesinin İzolasyonu: Yangın kapıları, yangın bölgesini izole ederek yangının vesair bölgelere yayılmasını engeller. Bu, itfaiye ekiplerinin yangını denetçi şeşna almasına ve yayılmasını sınırlamasına yardımcı olabilir.
23/12/2022Genel Yüksekliği belli başlı bir seviyenin üstünde olan gestaltlar kucakin yangın merdiveni kanuni bir zorunluluktur. Yangın merdiveni dirilik kaybının önlenmesi adına olabildiğince önemli bir konumda bulunmaktadır. Strüktürların esas antrelerinde yahut koridor bölümlerinde yangının yanık bir biçimde meydana gelmesi özellikle yüce katlı kuruluşlarda balkon veya pencerelerden sıyrılmak kabil olmamaktadır. Bu sebeple yangın merdiveni dirimsel bir öneme Yangın kapısı malik olmaktadır. Yeni bayındırlık kanunuyla beraber, sıfır mimarilarda arttırılan denetimler ile yanında yangın merdiveni, yangın çıkışı ve yangın bapsı kriterleri konsantre bir incelemeye yayımcı tutulur. Kuruluşların iç aksamında kâin betonarme merdivenlerin dışında, konstrüksiyonların haricinde kâin ve güçlü kullanılarak üretilen yangın merdivenleri yangında hayat kayıpları yaşanmasının önüne geçmektedir.
Binalarda mevcut yangın bapları ve asıl bapların yerı silsile yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz bapsı olabileceği üzere, bir odanın derunindeki farklı bir göz bapsı da kabil.
Evgin Çıkış Yollarının Korunması: Yangın kapıları, ivedili çıkış yollarını koruyarak insanoğluın binayı güvenli bir şekilde vazgeçme etmelerine yardımcı evet. Yangın sırasında insanoğluın hızla ve düzgün bir şekilde boşaltma edilmesine olanak tanılamar.